chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві зареєструвалися більше 10 тисяч біженців

17 липня 2014 о 17:00

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов'язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Про це повідомляє сайт Головного управління Держсанепідслужби у Києві.

Зокрема, допомоги у столиці попросили 3 тисячі 872 громадян з АР Крим та 6 тисяч 441 громадян зі Східних регіонів України (територій проведення АТО).

Із них 559 осіб переселенців, за їх бажанням та необхідністю, були розміщені та проживають в різних закладах міста Києва.

Інша кількість переселенців розміщена в приватному житлі мешканців Києва та Київської області.

559 осіб переселенців, в тому числі 155 дітей (з них 5 дітей віком до 1 року та 150 дітей віком від 1 до 16 років) розміщено у 11 закладах міста Києва (4 санаторіях, 1 центрі соціальної реабілітації та 6 – готелях, хостелах та гуртожитках Києва).  

«Харчування організовано для проживаючих у 4 санаторіях та Центрі соціальної реабілітації „Ковчег“ Всеукраїнського Громадського Благодійного фонду „Батьківська турбота“, для мешканців інших закладів (готелів, хостелів і гуртожитків) Києва – харчування самостійне», — йдеться у повідомленні.

У Держсанепідслужбі додали, що у всіх закладах, де проживають переселенці, є централізоване водопостачання та гаряча вода.

Як повідомлялося раніше, у столиці вже не вистачає місця для поселення родин біженців зі Сходу.

У санаторії «Джерело» в Пущі-Водиці, де проживають переселенці із Криму та Донбасу, вимкнули газ, який використовувався для підігріву води.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути