chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на зупинках встановили шафи із безкоштовними книгами

03 липня 2014 о 11:59

Активісти спільноти «Літературні Манелі» встановили на двох зупинках у центрі Львова спеціальні полиці для буккросингу.

Книги можна взяти безкоштовно на критій трамвайній зупинці Русалка Дністрова та на зупинці площа Галицька навпроти пам'ятника Данила Галицького, пише Gazeta.ua.

Ідею активісти задумали у квітні. Разом із благодійниками збирали кошти на вуличні меблі, розробляли дизайн та захист книжкових полиць. Книговидавництва та львів'яни приносили різноманітні книги. Одна шафка коштує близько п'яти тисяч гривень. На ній є замок із кодом, який можна знайти у соцмережах. Шафка захищена від дощу та снігу, а також від вандалів.

Кожен охочий зможе під час чекання на транспорт почитати або навіть забрати книгу додому. Потім цю, або ж іншу книгу слід повернути знову у книжкову шафу. На кожній такій книзі є наліпка та побажання приємного читання. Буккросинг — безкоштовний обмін книгами став у Львові популярним кілька років тому. У кількох книжкових крамницях та кав'ярнях міста можна взяти почитати сучасні книги.

Організатори бібліотек на зупинках просять усіх небайдужих і надалі приносити з дому непотрібні і давно прочитані книги, аби їх міг прочитати хтось інший. Є декілька пунктів прийому книг у місті. Активісти планують і надалі встановлювати шафки на зупинках Львова.

Подібні полиці є майже у всіх країнах Європи, де буккросинг став дуже популярним.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути