chrome firefox opera safari iexplorer

Україна надала іноземним дипломатам докази підтримки Росією бойовиків

15 липня 2014 о 13:20

Адміністрація Президента України та Міністерство закордонних справ надали іноземним дипломатам фото та відеодокази підтримки бойовиків озброєнням і технікою з Росії.

Про це повідомили у прес-службі Глави держави.

«Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий разом з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним провели зустріч з керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні. Були наведені численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою військовою технікою та застосування бойовиками у Донецькій та Луганській областях російської зброї та технологій», — йдеться у повідомленні.

Чалий також поінформував, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України був збитий засобами, яких не мають терористи. Літак, що здійснював політ на висоті 6500 метрів, міг бути уражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком.

Заступник глави АП також акцентував увагу на тому, що Україна перебуває під атакою зовнішніх сил, і «це питання не тільки України, але безпеки Європи і всього світу». «Україна має право захистити себе, а міжнародне співтовариство нарешті має переходити до більш рішучих дій», — наголосив він.

Водночас Чалий звернувся до дипкорпусу із закликом користуватись тільки перевіреною інформацією. Він навів приклад, коли російське телебачення повідомило про начебто факт знущання з дружини та дитини сепаратиста. Цей сюжет поширили міжнародні телеканали, але перевірка довела, що «вся ця історія – суцільна брехня і не більше, ніж постановка».

Він також заявив, що стає дедалі важче не застосовувати термін «російське вторгнення» в Україну.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути