chrome firefox opera safari iexplorer

Україна отримає 300 мільйонів доларів на реформування соцзахисту та розширення адресних допомог

09 липня 2014 о 12:00

Сьогодні Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР )підписали угоду щодо залучення позики в розмірі 300 млн доларів США на реалізацію проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». 

Позика буде залучена на 18 років з п'ятирічним пільговим періодом, повідомляє прес-служба Мінфіну. Відсоткова ставка складатиме до 1%. 

Гроші витратять на розширення адресної програми соціальної допомоги для підтримки найбільш вразливих та соціально найменш захищених груп населення.

«Проект допоможе розширити програму державної соціальної допомоги (забезпечення гарантованого мінімуму) для тих громадян, які найбільше її потребують. Буде впроваджено заходи, спрямовані на підвищення ефективності адміністрування соціальних виплат та послуг за підтримки національної інформаційної системи управління. Проект охоплює всі місцеві відділи соціального захисту, які підпорядковуються Міністерству соціальної політики України. Крім того, проект підтримає розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів. Цей новий проект розрахований на шість років і є частиною загальної допомоги, яка надається Групою Світового банку Україні», — уточнили в Міністерстві фінансів. 

Нагадаємо, з 1 липня в Україні розпочала діяти нова програма компенсації додаткових витрат для найбідніших верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути