chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям порадили видалити себе з російських соцмереж

31 липня 2014 о 16:30

У Росії з 1 серпня набуває чинності антитерористичний закон, який надає Федеральній службі безпеки (ФСБ) законний доступ до особистих даних користувачів, зареєстрованих на російських інтернет-ресурсах. 

Таким чином, новий закон легітимізує вручання ФСБ в особисте життя не тільки росіян, а й іноземців. 

Згідно з новим законодавством, власники поштових серверів, соціальних мереж, блог-хостингів, форумів і т.п. будуть зобов'язані за першою ж вимогою надавати представникам російських державних структур дані своїх користувачів, включаючи логіни, паролі, електронні адреси, список друзів та контактів, адресати переданих повідомлень, їхню кількість і обсяг, листування та іншу особисту інформацію. 

У зв'язку з цим служба безпеки України попереджає користувачів-громадян своєї країни утриматися від використання інтернет-ресурсів російської доменної зони, враховуючи триваючу агресію Росії на території України. 

«Нові повноваження надають ФСБ можливість отримувати наявну в інтернеті інформацію про українські події, чутливі персональні дані, щоб надалі використовувати її у шкоду інтересам національної безпеки», — наголошується у повідомленні. 

Нижче наводимо перелік російських блогів, соцмереж і форумів: 

Яндекс, ВКонтакте, Одноклассники, Одноклассники.КМ.РУ, Фотострана, блоги@mail.ru, Мой мир, Мой Круг, Отдохнули.ру, Соседи-Онлайн, LiveInternet, LiveLib, VeniVidi, Привет.ру, 100 Друзей, Limpa.ru, Toodoo, LJ.Rossia.org, Моя живая страница, Тейсти, MirTesen.ru, Дневник на TKS.RU, БэбиБлог, Я талант, Клерк.ru, Beon.ru, Блогус, Вебкруг, ITBlogs, Dogster, Факультет.ру, RuSpace, Spaces.ru, Diary.Ru, Telefoner.ru, Re:vision, Сообщество влюбленных в кино, Рыболовный клуб, Карта для любителей рыбалки, За Баранкой, Автокадабра, U-mama.  

Нагадаємо, російська влада взялася за регулювання рунету і посилення контролю за інтернет-провайдерами з квітня поточного року у зв'язку із загостренням відносин із Заходом після анексії Криму. Також за китайським зразком почала розроблятися внутрішньоросійська інформаційна система (інтранет) «Чебурашка». Остання забороняє використання Gmail, Skype, Facebook, а замість Google передбачає державну пошукову систему «Гугол», як повідомляв раніше «Комерсант».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути