chrome firefox opera safari iexplorer

В ДАІ планують узаконити відеофіксацію порушень ПДР

30 липня 2014 о 15:28

В Україні, незважаючи на величезні витрати на ведення АТО і складну економічну ситуацію, все ж збираються вводити недешеву систему автофіксації порушень ПДР.

Про це заявив перший заступник начальника департаменту ДАІ МВС генерал Сергій Будник, пише Сегодня.

«Ми — єдина країна в Європі, де порушників ловлять по-старому, за допомогою жезла, — сказав Будник. — А автоматична система набагато ефективніше, ніж наряд інспекторів: з нею „домовитися“ неможливо».

За словами Будника, експеримент показав, що встановлений на аварійно-небезпечному перехресті прилад за годину зафіксував 89 порушень (звичайний інспектор оформляє близько 5 штрафів за годину).

Як роз'яснив Будник, до 1 вересня в ДАІ планує подати в Раду законопроект, який узаконить автофіксацию. Але навіть якщо документ ухвалять, встановлювати камери почнуть не раніше 2015 року. Враховуючи, що один комплекс (відеокамера, система реєстрації, антивандальні бокси) коштує до $100 тис., а, за оцінками ДАІ, в Україні 2000 аварійно-небезпечних місць, де потрібна автофіксация, то ця система потягне на $200 млн. Тому в ДАІ планують встановлювати систему поступово, а до фінансування залучити місцеві органи влади (вони в цьому зацікавлені, так як штрафи йдуть в місцеві бюджети. — Авт.).

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути