chrome firefox opera safari iexplorer

Вчителів звільнятимуть за сепаратизм

30 липня 2014 о 17:30

У Міністерстві освіти і науки України попереджають про звільнення освітян, які брали участь у антидержавній діяльності.

 Про це йдеться у листі міністра освіти і науки до місцевих органів управління освітою та керівників навчальних закладів, пише прес-служба Міносвіти.

«Недотримання або порушення педагогічними та науково-педагогічними працівниками законодавства, участь у антидержавній діяльності повинно тягнути за собою правові наслідки, що визначенні законодавством України, в тому числі Кодексом законів про працю України», – зазначено у листі.

«У той час, як більшість освітян проявляють високу громадянськість і патріотизм, надаючи моральну та матеріальну підтримку Збройним силам України, Національній Гвардії, добровольцям у справі захисту територіальної цілісності й державного суверенітету України, незначна частина осіб брали безпосередню участь в організації так званих «референдумів» у Донецькій та Луганській областях чи навіть були безпосередніми учасниками терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», – додають освітяни.

У відомстві наголошують, що дії чи бездіяльність освітян можуть призвести до порушення конституційних прав і свобод громадян та завдати значної шкоди суспільним відносинам та авторитету держави.

Відповідно до пункту 3 статті Кодексу підставою для звільнення особи з ініціативи власника або уповноваженого їм органу «є вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи».

 

 

Джерело: Вголос
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути