chrome firefox opera safari iexplorer

«Велика сімка» закликала до припинення вогню в Україні

31 липня 2014 о 10:35

Країни «Великої сімки» (США, Німеччина, Великобританія, Японія, Франція, Італія і Канада) в спільній заяві закликали всі сторони конфлікту в Україні до негайного і довгострокового припинення вогню, передає Кореспондент.net.

«Ми як і раніше переконані, що має бути політичне врегулювання нинішнього конфлікту, який призводить до збільшення кількості серед мирного населення. Ми закликаємо до мирного розв'язання кризи в Україні і підкреслюємо необхідність реалізувати мирний план Порошенка без подальших затримок», — йдеться в заяві, поширеній Білим домом.

«Для цього ми закликаємо всі сторони встановити негайне, справжнє, тривале загальне припинення вогню на основі Берлінської декларації 2 липня з метою підтримати територіальну цілісність України», — заявили країни «Великої сімки».

Країни G7 також закликали РФ домогтися ефективного контролю на українсько-російському кордоні, в тому числі через спостерігачів ОБСЄ.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути