chrome firefox opera safari iexplorer

Військові контролюють звільнені міста, життя в них відновлюється

16 липня 2014 о 15:01

Українські військові контролюють усі звільнені від бойовиків населені пункти.

По це заявив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в середу.

«У цих містах та селах підрозділи АТО продовжують відновлювати інфраструктуру, надавати допомогу в налагодженні життєдіяльності громад, розміновують будівлі та шляхи», — сказав він.

«На територіях, що звільнені від бойовиків, обстановка залишається складною, але, завдяки зусиллям відповідних державних органів та служб, має тенденцію до покращення», — наголосив Лисенко.

Це зумовлене відновленням інфраструктури і систем життєзабезпечення (енергоживлення, забезпечення питною водою); роботою фінансових і соціальних установ, медичних закладів, пошти, зв'язку і транспортного сполучення, відновлення трансляції українських теле- і радіоканалів.

Так, за словами Лисенка, на даний час у деяких районах Краматорська повністю відновлено водопостачання.

У Слов'янську, Краматорську, Артемівську та Костянтинівці увімкнено мовлення українських телеканалів.

«У звільнених містах особливу увагу приділено відновленню та підготовці до навчального року шкіл та вузів», — сказав Лисенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути