chrome firefox opera safari iexplorer

Ягода, яка позбавить від холестерину

11 липня 2014 о 10:23

Ягоди є надзвичайно цінним продуктом, що їх дарує нам кожне літо. Так, зокрема, існує ягода, яка дозволить позбутись від зайвого холестерину.

Ягодою, яка володіє здатністю виводити холестерин з організму є звичайна полуниця. До таких висновків дійшли спеціалісти у результаті своїх досліджень.

В рамках цих досліджень група добровольців вживала по пів кілограма полуниці кожного дня. У результаті дослідження було виявлено, що в цих осіб суттєво знизились показники шкідливого холестерину.

Окрім того покращились показники плазми крові та збільшилась кількість вітаміну С в організмі. До норми усі показники повернулись лише через 15 днів після припинення вживання полуниці.

На думку науковців всіма цими корисними властивостями володіють антоціани, речовина завдяки якій полуниця має червоне забарвлення. Вони перешкоджають накопиченню бляшок в судинах та збільшують їх просвіт.

Нагадаємо, раніше сайт «Здоров'я» писав про те, коли не варто вживати полуницю.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути