chrome firefox opera safari iexplorer

Як вберегтися від передозування негативними новинами

30 липня 2014 о 14:30

Через трагічні події, що відбуваються в Україні в останні місяці, в кілька разів збільшилася частота серцево-судинних і нервових захворювань, особливо у людей похилого віку.

Як допомогти мамам, бабусям, та й самим собі зберігати душевну рівновагу?

Коли кількість інформації, виконаної ненависті і руйнування зашкалює, а вплинути на ситуацію ми ніяк не можемо, рівень внутрішньої напруги в емоціях і в тілі зростає в рази, що неминуче позначається на фізичному самопочутті.

Я помічаю, що багато людей відчувають справжню залежність від «новин». І якщо залежного від «новин» людини хоча б на добу занурити в інформаційний вакуум, у нього почнеться абстинентнa ломка, схожа на наркотичну. Все це зайвий раз доводить, що телевізор – це свого роду «голка», наркотик. Тому в неспокійні часи особливо важливо дотримуватися екологію духу, психіки, інформації.

Це не означає, що не потрібно бути в курсі подій. Просто намагайтеся не втягуватися в воронку негативу. Що це означає на практиці?

Важливо, щоб отримана вами інформація трансформувалася в конструктивні дії (будь-які, які вам доступні: допомогти комусь, написати статтю, що допомагає усвідомити ситуацію, в якій ми всі зараз перебуваємо, реально знятися з насидженого місця і поїхати захищати свою Батьківщину, якщо серце підказує це).

Якщо ж знання не трансформується в дію, негатив накопичується на рівні тіла, що створює в ньому канцерогенний ефект. Отримані «новини» сіють всередині паніку і біль у тілі і емоціях, при цьому людині потрібно все більше і більше руйнівного ТВ або інтернет-допінгу.

Зрозумійте самі і постарайтеся донести до своїх рідних і близьких: до новин треба ставитися? як до ліків. Тобто, суворо дозувати.

Якщо, наприклад, випити 1 таблетку від гіпертонії – вам стане добре. Але якщо ви вип’єте їх цілу упаковку, все може закінчитися плачевно. Так само і з новинами. Півгодини новин на день цілком достатньо, щоб бути в курсі подій. А от якщо ви кожні 15 хвилин прокручуєте новинну стрічку, або ж у вашому будинку цілодобово працює телевізор з новинними каналами і ви просто не переносите тишу, – це явний сигнал, що пора вводити тимчасові обмеження.

Тоді зусиллям волі вимикайте Інтернет або телевізор і «перемикайтеся» на реальне життя, щоденні турботи, які вже занудьгували за вами.

Джерело: Like
Розділи: Здоровий спосіб життя

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути