chrome firefox opera safari iexplorer

Запущено пілотний проект з допомоги вимушеним переселенцям

01 липня 2014 о 10:11

Державна міграційна служба України та Державне підприємство «Документ» започаткували пілотний проект щодо сприяння вирішенню проблем людей, які були вимушені покинути свої домівки у АР Крим та м. Севастополь, Донецькій та Луганській областях. Задля забезпечення дотримання прав людиниу Центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» відкрито спеціалізовані кімнати (місця) допомоги вимушеним переселенцям з паспортних та реєстраційних питань.

Громадяни зможуть отримати всебічну допомогу з міграційних питань, а також оформити паспорт громадянина України по досягненню 16-річного віку, відновити його, якщо він втрачений, вклеїти фотографію до паспорта по досягненню 25- та 45-ти річного віку та у випадку зміни прізвища – отримати новий паспорт.

Перелік осіб, які звільняються від сплати державного мита за такі дії, розміщено у кімнатах (місцях) допомоги вимушеним переселенцям.

На сьогодні кімнати (місця) допомоги вимушеним переселенцям з
АР Крим та м. Севастополь, Донецької та Луганської областей функціонують у таких містах:

Київ – бул. Тараса Шевченка, 27 (м. Університет);

Рівне – вул. 16-го Липня, 6а, тел. (0362) 26-77-84;

Житомир – вул. І. Огієнка, 1/34, тел. (0412) 48-25-65;

Тернопіль – вул. Руська, 17, тел. (0352) 52-33-15.

Найближчим часом планується відкриття кімнат (місць) допомоги вимушеним переселенцям у містах: Вінниця, Луцьк, Львів, Одеса, Суми, Херсон, Хмельницький та Черкаси.

За наявності необхідних документів та відповідних підстав у Житомирській кімнаті допомоги вимушеним переселенцямтакож оформлять реєстрацію, знімуть з реєстрації місця проживання або перебування.

За більш детальною інформацією можна звернутись на телефон гарячої лінії ДМС (044) 278-50-30 або (044) 278-34-02.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути