chrome firefox opera safari iexplorer

Збільшено державне замовлення на підготовку лікарів у 2014 р

16 липня 2014 о 16:02

З 11 липня 2014 р. розпочався прийом документів вступників до вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладів Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

Як вже повідомляло наше видання, для ефективного забезпечення вступної кампанії 2014 р. до вищих навчальних закладів IV рівня акредитації та закладів післядипломної освіти МОЗ України створено оперативний штаб із питань проведення вступної кампанії.

МОЗ України здійснюватиме належний контроль за дотриманням вищими медичними навчальними закладами IV рівня акредитації МОЗ України Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 р., затверджених наказом Міністерства освіти і науки (МОН) України від 29.10.2013 р. № 1510.

На відміну від інших галузей народного господарства, МОЗ України збільшило державне замовлення на підготовку лікарів у 2014 р. Цього року, обсяг прийому на лікарські спеціальності за напрямом «Медицина» — 5165 осіб (збільшення на 597 порівняно із показником 2013 р., який становив 4568 осіб). Як і у попередні роки, підготовка спеціалістів за фахом «Лікувальна справа» є пріоритетною для потреб галузі охорони здоров’я.

Станом на 15.07.2014 р. до вищих медичних навчальних закладів IV рівня акредитації вже подано 25 237 заяв від абітурієнтів, із них 5132 — до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Прозоре та демократичне проведення усіх етапів вступної кампанії пріоритетне у роботі МОЗ України на найближчий час.

Наголошуємо, що у 2014 р. абітурієнти можуть подати заяву про вступ до вищого навчального закладу в електронній формі.

Щоб подати електронну заяву, вступник має зареєструватися на інтернет-сайті дистанційного подання заяв до вищих навчальних закладів за адресою: http://ez.osvitavsim.org.ua

Інформування громадськості про ліцензований обсяг, обсяг державного замовлення, вартість навчання за напрямами, хід подання заяв про вступ, рекомендацій щодо зарахування тощо здійснюється інформаційними системами, у тому числі системою «Конкурс» МОН України

Джерело: umj.com.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути