chrome firefox opera safari iexplorer

Збірна України з легкоатлетичного багатоборства потрапила в Суперлігу Кубка Європи

07 липня 2014 о 12:11

Українські легкоатлети посіли друге місце у І лізі Кубку Європи з багатоборства і з наступного року будуть виступати в елітному дивізіоні — Суперлізі.

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України. 

У жіночому семиборстві після першого дня змагань лідирувала Аліна Федорова. У другий день в секторі для стрибків у довжину вона показала третій результат (6,15 м) і зберегла лідерство. Зміни в розстановку сил внесло метання списа. Чешка Елішка Клучінова відправила снаряд на 46,27 м і випередила Аліну за підсумками шести видів на 64 пункту. Федорова показала результат 37,48 м. 800 метрів Аліна подолала за 2.20,74 хв і набрала за підсумками семиборства 6090 очок, які забезпечили їй індивідуальне «срібло». 
Анастасія Мохнюк стала третьою (5982 очки), Ганна Мельниченко — четвертою (5937 очок). Римма Гордієнко не змогла фінішувати на заключній 800-метрівці. З результатом 4418 очок вона в підсумковому протоколі опинилася на 31-му місці. 

Куди скромніше виступила чоловіча команда в десятиборстві. Кращим з українців став Василь Іваницький, який набрав 7651 очко (особистий рекорд) і посів дев'яте місце. Олександр Паламарчук з особистим рекордом (7261 очко) фінішував 21-м, Сергій Ярохович набрав 7135 очок і став у результаті 23-м. У свою чергу, Олексій Касьянов вибув з боротьби ще в перший день змагань. 

У підсумковій командній таблиці перше місце посіла збірна Чехії — 40384 бали. В українців 40056 очок у команди Швеції — 39753. 

Кубок Європи з легкоатлетичного багатоборства (I і II дивізіони) відбувся в Рібейра-Брава (Португалія). 

Паралельно, у польському Торуні проходив турнір в елітному дивізіоні, де перемогу здобула збірна Росії. Росіяни набрали загалом 41159 балів. Другими виявилися спортсмени з Нідерландів, які набрали 41048 балів. Замкнули трійку легкоатлети збірної Франції, в активі яких 40761 бал.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути