chrome firefox opera safari iexplorer

Чому ватажки терористів втікають з Донбасу

15 серпня 2014 о 09:57

Відставка так званого прем’єр-міністра терористичної організації ЛНР Валерія Болотова свідчить, що втеча ватажків терористів з Донбасу стала системною

Сьогодні Болотов особисто на відеокамеру повідомив, що вирішив «подати у відставку», пояснивши своє рішення слабким здоров’ям через поранення. «Наслідки поранення не дають мені з повною віддачею сил трудитися на цій посаді», — заявив він. При цьому ватажок терористів не виглядав пораненим чи хворим, а навпаки – досить непогано вгодованим, тому особливих підстав вірити у кволість борця з «київською хунтою» не доводиться.

Варто додати, що відставка Болотова стала аж ніяк не першим відходом від справ ватажка терористів. Раніше заявляли про відставки з опереткових постів в терористичних республіках й інші «шапкові отамани» – Денис Пушилін та Олександр Бородай. Обидва одразу ж вирушили до Москви, і попри заяви, що обов’язково повернуться на Донбас, жодних доказів їхнього перебування в зоні АТО й досі немає.

Також вчасно «евакуювався» з Донбасу до Криму під приводом поранення та медового місяця і герой пропагандистських роликів на російському телебаченні ростовський терорист та двоєженець Арсен Павлов, більш відомий як «Моторола». Згодом повідомлялося про його повернення на фронт, але переконливих доказів цього так ніхто і не побачив і про затятого вояка-терориста більше не чули.

Лідер горлівських терористів Ігор Бєзлєр (Бєс) також зник з горизонту. Востаннє його ім’я згадувалося в контексті перебування у Москві ще наприкінці липня. З того часу жодного достовірного повідомлення про перебування Бєса на Донбасі не було.

Вчора російська інформагенція ИТАР-ТАСС повідомила про важке поранення найбільш популярного серед «ватної» аудиторії «легендарного Героя Новоросії» Ігоря Гіркіна на прізвисько «Стрілок». Ця інформація стала остаточним сигналом, що капець терористичним утворенням уже на підході. Звісно, інші представники квазі-республік одразу ж почали цю інформацію спростовувати, але єдиного, що насправді довело б цілісність Гіркіна та те, що він і надалі командує терористами, — відеозвернення від самого винуватця інформаційного галасу так і не з’явилося. Тому найбільш імовірним вдається, що Гіркін, якщо він насправді не поранений, то уже далеко від Донбасу.

Поява ж заяви Болотова на наступний день після повідомлення про поранення Стрєлка здається не випадковою. Скоріше за все Болотов отримав команду від свого керівництва збирати речі і тікати з Луганська, кільце сил АТО навколо якого звужується з кожним днем. Скоріше за все, таку команду Болотову міг дати його давній патрон, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, становище якого, попри перебування в мирному Києві, не менш хитке, ніж у його друзів терористів.

Затриманий напередодні мер Луганська Сергій Кравченко уже дав свідчення проти Єфремова. З відеозаписом його допиту кожен може ознайомитися в мережі. Навряд чи регіоналу хочеться, щоб до українських силовиків потрапив і Болотов, який компетентним органам може розповісти значно більше цікавого, ніж мер-втікач. От і вирішив колишній хазяїн Лугнщини прибрати подалі від українських силовиків місцевого терористичного «прем’єра».

Систематична втеча «шапкових отаманів» Донбасу є зайвим підтвердженням, що навіть вони не вірять в перспективи власних терористичних республік і, як і годиться щурам, втікають з корабля, що тоне. Такі вчинки власних вождів мали б надихнути рядових терористів складати зброю, в сподіванні зберегти власні життя чи зменшити термін ув’язнення. Бо навіть у Болотова з Гіркіним не може бути впевненості, що Росія захоче прихистити озброєних авантюристів, замість того, щоб тихенько прикопати їх десь на безкраїх російських просторах. Що ж говорити про рядових бійців, надавати притулок яким Росія аж ніяк не прагне.

P.S. Одночасно з публікацією цієї статті з'явилася інформація, що Гіркін також подав у відставку «у зв'язку з переходом на нову відповідальну роботу». Новина, розповсюджена на російських сайтах, жодним відео Гіркіна не супроводжувалася. Отже, все це ще раз підтверджує, що Стрєлок просто тікає з Донбаса, як це власне роблять і інші «шапкові отамани».

Джерело: styknews.info
Розділи: Громадська думка

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути