chrome firefox opera safari iexplorer

Дієтологи: помилки у харчуванні сприяють передчасному старінню

01 серпня 2014 о 14:07

Дієтологи не сидять на місці і проводять активні дослідження харчування і нашого організму. Детальніше читайте у «Країні здоров'я».

Дієтологи озвучили найбільш поширені помилки у харчуванні. Це — недостатнє вживання продуктів, що містять вітамін В12, марганцю і міді, здорових жирів, а також перевага фасованої продукції замість цільноорганічної їжі.

Дослідження показали, що вітамін В12 міститься тільки в м'ясних продуктах, і тому має щодня вживатися вегетаріанцями, краще в рідкій формі. Окрім підтримки рівня енергії, вітамін В12 підтримує здоров'я мозку, метаболізм і функції нервової системи.

Марганець і мідь —  дві важливі поживні речовини, які окрім запобігання болю в суглобах, відповідають за підтримку суглобового хряща і гнучкість.
Здорові жири — омега-3 - є життєво важливими для здорового мозку. Нестача омега-3 веде до зниження пам'яті і функцій мозку.

Готові закуски ж не містять достатньо калію. Це призводить до високого кров'яного тиску і подальших проблем із здоров'ям. Фахівці радять готувати їжу самостійно і надавати перевагу якісним органічним продуктам.

19 вересня

Інші дати
19 вересня відзначають:
  • День народження смайла.
  • Йом Кіпур.
 
Розгорнути
Народився Анатоль Вахнянин
(1841, с. Синява, Польща - 1908) - україньский композитор та педагог, автгоопери "Купало", музики до драми Т. Шевченка "Назар Стодоля". Перший голова товариства "Просвіта"
Ярій, душе. ярій, а не ридай. У білій стужі сонце України. А ти шукай - червону тінь калини, На чорних водах - тінь її шукай, де горстка нас
Розгорнути
Народився Григорій Мінх

(1836, с. Грязі, Росія - 1896) - вчений інфекціоніст та епідеміолог. Автор класичних фраз про чуму та проказу,  влив собі кров хворого на тиф, щоб довести заразність  крові хворого.

Розгорнути