chrome firefox opera safari iexplorer

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко проти незаконної заборони обмеження функціонування засобів масової інформації в Україні

12 серпня 2014 о 13:07

Журналісти засобів масової інформації України стурбовані передбаченими законопроектом про санкції, реєстраційний № 4453а від 08.08.2014 р., санкціями по відношенню до мас-медіа.

«Заборона або обмеження ретрансляції теле- та радіоканалів, обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації та інших суб’єктів інформаційної діяльності, в тому числі, в мережі Інтернет, обмеження або заборона виробництва або розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів» тепер відбуватиметься через рішення чиновників, що є неприпустимим.

Про це заявив Томенко М.В., Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради України, наголосивши, що на території України засоби масової інформації функціонують відповідно до вітчизняного законодавства, яке відповідає нормам європейського законодавства.

Микола Томенко констатував, що заборона телевізійних, радіотрансляцій та функціонування Інтернету відбувається тільки в путінській Росії.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації не знає, хто і з якою метою підготував даний законопроект, але переконаний, що Президент України буде ветувати даний законопроект у разі його позитивного голосування у стінах Верховної Ради України.

Томенко М.В. проінформував журналістів про те, що існує процедура заборони телерадіотрансляцій, в якій тільки суд встановлює вердикт про заборону.

Томенко М.В. наголосив на тому, що в Україні засоби масової інформації завжди будуть функціонувати відповідно до чинного, демократичного законодавства.