chrome firefox opera safari iexplorer

Квитки на потяги «Інтерсіті» подорожчали відразу на 20%

06 серпня 2014 о 18:30

Послуги з перевезення пасажирів швидкісними електропоїздами Інтерсіті+ з 4 серпня 2014 року, через зміни у законодавстві, оподатковуються податком на додану вартість за ставкою 20%

Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Укрзалізниці».

Як зазначається, підвищення цін спричинило уведення в дію Закону від 31 липня поточного року № 1621-VIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Відповідно до українського законодавства, починаючи з 14 серпня 2012 року діяла нульова ставка податку на додану вартість (ПДВ) послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами «Інтерсіті+».

Нагадаємо, що індексації тарифів на поїзди категорії Інтерсіті+ не заплановано, тоді як на інші поїзди пасажирські поїзди її передбачено здійснити цього року у два етапи.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути