chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївському узвозі відкрили пункт допомоги переселенцям

28 серпня 2014 о 13:15

На майданчику колишньої фабрики «Юність» на Андріївському узвозі для організації допомоги переселенцям із зони АТО відкрився склад «Волонтерської сотні». 

За повідомленням штабу громадської організації на своїй сторінці в соціальній мережі, тільки 26 серпня тут побувало 178 сімей. Завдяки півсотні волонтерів та небайдужим киянам, які привозять на склад «Юності» продукти харчування, одяг, дитячі коляски та інші речі, штабу вдається забезпечити найнеобхіднішим людей, які залишилися без житла і заробітку. 

Як каже одна з одержувачів допомоги Валентина Луценко, незважаючи на великі черги, її родині вдалося отримати те, чого вони потребували. 

«Вони з найгарячішої на даний момент точки України, майже нічого з собою не мають. Дали постільне і рушники, продукти, побутову хімію. Спасибі, що є небайдужі і ті, хто бачить в нас не тільки Донецьку прописку, як тавро, але й людей, в яких сталося лихо», — пише Валентина. 

Штаб гуманітарної допомоги є громадською ініціативою. В даний час склади приймають будь-яку допомогу — продуктами, речами, грошима і фізичною допомогою. Як кажуть в «Волонтерській сотні», особливо гостра потреба в теплих речах, взутті і побутовій хімії. 

«Продуктів дуже мало. Закінчуються протягом півгодини з моменту завезення. Дуже потрібне дитяче харчування», — говорить волонтер Оксана Сухорукова. 

Крім того, на складі на вул. Фролівська 9/11 (вхід з боку Боричевого Току) приймають теплі темні речі для бійців в зоні АТО.

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути