chrome firefox opera safari iexplorer

Рада спростила процедуру оформлення добровольців до лав Збройних сил

12 серпня 2014 о 16:52

Верховна Рада внесла зміни до закону про військовий обов'язок і військову службу та про засади запобігання і протидії корупції.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний закон депутатам вдалось ухвалити з другої спроби. Його за основу і в цілому підтримали 229 з 281 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі. 

Як зазначив голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Володимир Литвин, документ спрощує оформлення на службу контрактників.

“Змінюється організаційний підхід оформлення на службу контрактників в особливих умовах. Йдеться про те, щоб вони не проходили спецперевірку, щоб це був спрощений підхід”, – сказав Литвин. 

У свою чергу заступник міністра оборони Петро Мехед зазначив, що законопроект унормовує проходження військової служби в особливий період і в мирний час, зокрема комплектування посад офіцерського складу сержантами та старшинами з вищою освітою.

Також документ передбачає таке поняття як короткостроковий контракт до оголошення рішення про демобілізацію, в цілому робить гнучкою систему укладення контрактів на проходження військової служби для солдатів та старшин від 3 до 5 років, а для офіцерів — від 2 до 5 років; приводить до відповідності закон про військовий обов'язок і військову службу із Сімейним кодексом (стосовно призовників-сиріт).

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство