chrome firefox opera safari iexplorer

Світ відзначатиме День України

22 серпня 2014 о 10:44

Міста України, українські громади різних країн, всі українці світу на знак єдності проведуть всеукраїнські та всесвітні соціальні миротворчі заходи. Незалежно від конфесій, вони збираються помолитися за мир в Україні, за всіх жертв терору та агресїї, за перемогу правди і справедливості.

У цей день українські громади по всьому світу організують велелюдні акції. Український прапор  вивісять на Wall Street та розгорнуть поруч із Ейфелевою вежею. Ніагарський водоспад та центральну будівлю Варшави буде підсвічено у жовто-блакитні кольори, збираються підсвітити і Бранденбурзькі ворота. Українська громада у Нідерландах від імені всіх українців вшанує пам’ять загиблих у авіарейсі МН17 від російської ракети та терористів, поклавши до меморіалу в аеропорту Схіпхол, звідки вилетів літак, 298 жовто-блакитних квіток.

А Херсонська мерія пропонує жителям міста прикрасити свої домівки, двори, під’їзди, вулиці, автівки  державними прапорами або ж стрічками у жовто-блакитній кольоровій гамі. Також в обласному центрі заплановано культурно-масові святкові заходи. Наступної суботи о 9 годині на площі Свободи відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. А потім – хода  по проспекту Ушакова до площі імені Тутушкіна, де  відкриють міський “Вишиванковий фестиваль”.

Наступного дня, 24 серпня, о 9 годині на площі  Свободи відбудеться Урочистий мітинг з нагоди 23-ї річниці Дня незалежності України.
Цього ж дня у музеях міста  влаштують “День відкритих дверей”. Кожен зможе ознайомитися з колекціями Херсонського обласного художнього музею та музею  імені Олексія Шовкуненка, а в розважальному комплексі “Панські розваги” – турнір із пляжного футболу.

Наша газета закликає читачів взяти участь у заходах 23-го та 24-го серпня і  долучитися до святкування.
Онлайн-трансляція з різних міст та країн світу в Інтернеті на ukrstream.tv

Джерело: vgoru.org
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути