chrome firefox opera safari iexplorer

Світовий конгрес українців закликає світ надати військову допомогу Україні

16 серпня 2014 о 12:22

Світовий конгрес українців (СКУ) закликає міжнародне співтовариство підтримати Україну, надавши необхідну військову допомогу для підвищення потенціалу Збройних Сил України в захисті її кордонів і народу від постійних, нічим не спровокованих нападів Росії. Про це повідомили у прес-службі Світового конгресу українців.

Як зазначили в СКУ, «14 серпня 2014 року колона російської військової техніки, включаючи бронетранспортери і танки з офіційною військовою символікою російських збройних сил, на видному місці перетнула кордон України». В СКУ наголосили, що «перетин кордону України, про який спершу повідомили в засобах масової інформації, був підтверджений 15 серпня 2014 Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фоґ Расмуссеном».

«Незважаючи на постійні заклики західних лідерів, щоб Росія знизила ескалацію конфлікту, цілком очевидно, що Росія не має жодного наміру вивести свої війська з території України. Останнє відкрите порушення кордону України російським військом слід інтерпретувати як явну зневагу до міжнародних дій, зроблених до сьогодні, на що не можна закривати очі та з чим не можна миритися», − зауважили в СКУ.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути