chrome firefox opera safari iexplorer

ТОП-9 літніх продуктів від зневоднення організму

15 серпня 2014 о 14:36
gazeta.ua

Влітку організм втрачає дуже багато вологи через спеку, тому вкрай важливо саме у цей період не допустити зневоднення. Свіжі фрукти і овочі містять велику кількість води, тому налягати на них влітку корисно. Про те, які саме продукти володіють найбільшою кількістю корисної рідини, читайте далі.

Ягоди

Ягоди — соковитий, солодкий і неймовірно смачний продукт, який можна додавати в велику кількість страв. Приміром, у воду, соки, коктейлі, фруктові салати і йогурт.

Ягоди містять багато необхідних організму поживних речовин і, звичайно ж, воду. А чемпіонами за вмістом води серед ягід вважаються лохина і полуниця.

Грейпфрут

Тим, хто хоче скинути непотрібні кілограми, а також уникнути зневоднення влітку, слід включити в свій раціон грейпфрут. Цей фрукт містить велику кількість води, а також сполуки, які сприяють спалюванню жиру.

Крім того, споживання грейпфрутів допомагає знизити рівень холестерину і стабілізувати рівень цукру в крові.

Грейпфрути також можна додавати у воду, соки і фруктові салати.

Кавун

Кавун — один з найбільш популярних літніх продуктів, який є чудовим джерелом гідратації. Кавун містить 91% води, а також потужний антиоксидант лікопен, який допомагає боротися з раком.

Шматочки кавуна — смачне доповнення до коктейлів і фруктових салатів.

Огірки

Огірки містять більше води, ніж кавун — 96,7% , а також важливі поживні елементи. тому вони незамінні в літню спеку.

Огірки можна їсти свіжими, додавати в салати, соуси, коктейлі і прикрашати бутерброди.

Помідори

Помідори — смачна закуска, багата водою та поживними речовинами, необхідними нашому організму. Вони також містять антиоксидант лікопен і відмінно підходять в якості доповнення практично до будь-якої страви.

Селера

Селера багата фолієвою кислотою, клітковиною, вітамінами А, С і К, а також містить велику кількість води. Вона допомагає нейтралізувати шлункову кислоту, допомагаючи позбутися від печії.

Селеру можна споживати в якості перекусу сирою, з хумусом або арахісовим маслом або додавати в зелені коктейлі або салати.

Зелений перець

Зелений перець містить 93,9% води і потужні антиоксиданти. Це відмінна закуска для тих, хто худне і прекрасний перекус після 18.

Крім цього можете спробувати додати зелений перець в смузі та коктейлі.

Шпинат

Шпинат багатий калієм, лютеїном, фолієвою кислотою і клітковиною, а також відрізняється високим вмістом води (91,4%). Одна чашка шпинату — 15% від рекомендованої щоденної порції вітаміну Е, важливого антиоксиданту, який бореться з вільними радикалами.

Додавайте шпинат в салати, пюре або просто прикрашайте бутерброди.

Пальчикова морква

Пальчикова морква містить більше води, ніж повнорозмірна — 90,4%. А, крім того, багата вітамінами А і С, бета-каротином і є відмінним джерелом клітковини.

Пальчикова морква сама по собі хороший перекус і з соусами, а також прекрасне доповнення до салатів, супів і багатьох інших страв.

17 грудня

Інші дати
День пам’яті Великомучениці Варвари
Свята Варвара - християнська свята, великомучениця. 306 року в юному віці у м. Іліополі (Мала Азія) постраждала за сповідання віри Христової — за присудом місцевої влади її стратив власний батько, жорстокий язичник Діоскор. Відразу після її мученицької кончини діва Варвара стала вшановуватися християнами, як свята великомучениця. Святість діви Варвари засвідчувалася також багатьма чудесами, які відбувалися біля її гробниці. З 1960 р. мощі святої великомучениці Варвари перебувають у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі Києва.
Розгорнути
День працівника державної виконавчої служби
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи значення органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб, на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України і громадськості…» згідно Указу Президента України «Про День працівника державної виконавчої служби» від 22 липня 2009 р. № 569/2009.
Розгорнути
Народився Данило Щербаківський
(1877, с.Шпичинці, Житомирська область – 1927) – етнограф, дослідник українського народного мистецтва, археолог і музичний діяч. Автор понад 40 друкованих наукових досліджень та десятки рукописів («Козак Мамай», «Українські дерев»яні церкви», «Символіка в українському мистецтві», Український килим» та ін.)
Розгорнути
Народився Микола Новаченко
(1898, м.Буринь, Сумська область – 1966) - український ортопед-травматолог. Праці присвячено питанням лікування переломів кісток, протезування тощо. Широко відомі відновні операції на опорно-руховому апараті за Новаченком, кісткова пластика.
Розгорнути
Народився Юрій Шерех (Шевельов)
(1908, м. Харків - 2002) - славіст-мовознавець, історик української літератури. Професор Гарвардського, Колумбійського університетів. Автор фундаментальних наукових праць "Предісторія слов'янської мови: історична фонологія загально-слов'янської мови", "Історична фонологія української мови" та ін.
Розгорнути