chrome firefox opera safari iexplorer

Ціни на залізничні квитки знову зросли на 10%

10 серпня 2014 о 14:03

moemisto.com.ua

moemisto.com.ua

Наступний етап підвищення цін відбудеться 1 жовтня

Тарифи на проїзд у пасажирських поїздах зростуть вже з сьогоднішнього дня. Наступний етап підвищення цін відбудеться 1 жовтня 2014 року. 

«Вартість проїзду збільшиться двічі по 10% у всіх категоріях пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів Інтерсіті+», — повідомили у прес-службі «Укрзалізниці». 

Індексація тарифів відбудеться на підставі наказу Мінінфраструктури від 21 липня 2014 року, наголосили залізничники. 

Зокрема, на часі вартість проїзду у плацкартному вагоні поїзда Київ – Харків (489 км) складає 115,40 грн., у купейному вагоні – 207,94 грн. Після першого етапу підвищення тарифів вартість проїзду у плацкартному вагоні збільшиться на 8,84 грн і становитиме 124,24 грн, у купейному – на 18,1 грн і становитиме 226,04 грн. 

При цьому тарифи на перевезення багажу та вантажобагажу не зміняться. Загалом, підвищення тарифів у грудні 2014 року порівнянно з груднем минулого року складе 21%. 

Однак, як зазначається у повідомленні, тарифи на квитки і «після індексації залишаться нижчими від їхнього економічно обґрунтованого рівня». «Проїзд українською залізницею і надалі є найдешевшим серед країн СНД», — наголосили у відомстві. 

В «Укрзалізниці» пояснили необхідність підвищення вартості проїзду збільшенням цін на продукцію, що закуповується для потреб пасажирських перевезень та гарантування безпеки руху, зокрема на дизельне паливо та електроенергію.

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути