chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві введуть похвилинну тарифікацію оплати паркування

01 серпня 2014 о 12:13

У Києві введуть похвилинну тарифікацію оплати паркування. Платити доведеться за допомогою ільного додатку на і, а поповнити рахунок можна через будь-який термінал або за допомогою банківської карти. 

Про це повідомив директор «Київтранспарксервісу» Мурат Магомедов.

«Ми зараз розробляємо додаток для смартфонів, за допомогою якого можна буде паркуватися, — пояснює Магомедов. — Працювати вона буде дуже просто. Закачавши додаток на телефон, водій повинен буде зареєструватися, вписавши номер своєї машини. І коли він буде паркуватися, при включенні програми буде включатися щохвилинна тарифікація. Ви будете платити за тарифами міста в режимі онлайн. Тобто, якщо ви встанете в другій зоні, де вартість години паркування — 7 грн, і простоїте там всього півгодини, то і заплатите відповідно 3,5 грн. Коли ви вимкніть програму, тариф перестане нараховуватися». 

Паркувальників планують перевести в контролери, роздавши телефони з програмами для перевірки оплати стоянки. 

«Вони будуть перевіряти, чи сплатив водій за паркування за допомогою свого телефону. Відправивши повідомлення з номером машини, їм в режимі онлайн буде повертатися відповідь — заплатив водій за паркування чи ні. Також ми думаємо про популярному в Європі варіанті контролю за оплатою паркування — коли спеціальна машина їздить по місту, як муніципальна поліція, сканує номери автомобілів і бачить, заплатив водій чи ні», — розповідає Мурат Магомедов. 

Все це буде працювати, вважає директор «Київтранспарксервісу», якщо буде введена відповідальність за несплату парковки: «Сьогодні у нас передбачений штраф у розмірі 176-204 грн за несплату паркування, але не прописана процедура стягнення цього штрафу. Тому ми вже зараз підготували поправки до закону і будемо подавати їх на погодження Верховної Ради». 

У планах на майбутнє у підприємства повторити досвід Європи з резервом парковок. «Там водії, які бажають припаркуватися в центрі міста, бачать в режимі онлайн, де є вільні місця. Цим досвідом можна було б скористатися і в Києві. Адже дуже багатьом водіям доводиться проїхати кілька кіл по центру, перш ніж знайти для свого автомобіля місце», — пояснив Магомедов.

Джерело: Моє місто
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути