chrome firefox opera safari iexplorer

У Луцьку розпочався фестиваль «Бандерштат»

01 серпня 2014 о 13:02

Організатори фестивалю «Бандерштат», який стартує сьогодні в Луцьку, оприлюднили докладну карту-схему території заходу. Вона включає в себе інформацію про фестивальні об'єкти і список телефонів служб першої необхідності.

Епіцентром «Бандерштату» стане луцький іподром, поряд з яким буде розташовуватися парковка для автомобілів. Ще одним важливим об'єктом стане наметове містечко, яке розгорнеться з північно-східної сторони від іподрому. Глядачів, які будуть під час фестивалю жити в місті, а не в наметах, до 01.00 ночі будуть розвозити по п'яти різних маршрутах спеціальні фестивальні автобуси.

«Бандерштат», який триватиме з 1 по 3 серпня, включає в себе музичну, літературну та арт-програму. На двох концертних сценах (великий і акустичної) фестивалю за три дні виступлять близько півсотні виконавців. Серед хедлайнерів – українські гурти «Мотор'ролла», «Кому вниз», «Скрябін», а також ірландська Сruachan. На фестивалі відбудеться концертний дебют нового проекту Олександра Положинського «Був'є».

«Я звик до того, що мене сприймають як соліста «Тартака» і глядачі завжди готові співати пісні групи. «Був'є» — новий гурт, і тому у мене є момент невпевненості, мандражу. До цього ми показували публіці лише одну пісню, інші сім-вісім, які ми будемо грати, люди почують вперше. Цей виступ може стати єдиним в історії «Був'є». Може, ми зрозуміємо, що живі концерти – це не наше», — розповів Положинський міркуваннями напередодні фестивалю Gazeta.ua.

Також організатори повідомили, що фестиваль відвідає активіст Четвертої сотні Самооборони Майдану, організатор окремого Козацького батальйону добровольців Михайло Гаврилюк, який зустрінеться із бандерштатівцями на гутірковій сцені фестивалю.

Повністю програму можна побачити тут.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути