chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії закриють тимчасові пункти для біженців з України

11 серпня 2014 о 16:35

Федеральна міграційна служба Росії планує закрити всі пункти тимчасового розміщення для біженців з України. 

Як повідомляє російська інформагенція «РИА Новости» з посиланням на проект постанови російського уряду, зокрема йдеться про пункти в окупованому Криму, Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Курській, Ленінградській, Ростовській та Московській областях, а також у містах Москві, Санкт-Петербурзі та окупованому Севастополі, інформує Espreso.tv. 

«Міністерству Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих: вжити заходів щодо ліквідації до 1 вересня 2014 розгорнутих мобільних пунктів тимчасового розміщення з часом розподілення по суб'єктах Російської Федерації громадян України та осіб без громадянства; здійснювати централізоване перевезення громадян України та осіб без громадянства тільки в екстрених випадках <...>(главам регіонів) не допускати розгортання нових пунктів тимчасового розміщення», — йдеться в повідомленні. 

За даними російських ЗМІ, на цей час в Росії в пунктах тимчасового розміщення знаходяться майже 51,5 тис. біженців з України. 

Уточнюється, що влада регіонів отримає право в разі необхідності створювати пункти тимчасового розміщення біженців для розподілу їх по регіонах, але не більше ніж на три доби.

Джерело: Експрес
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути