chrome firefox opera safari iexplorer

Українець Коростильов виграв друге золото команди на Олімпіаді в Нанкіні

18 серпня 2014 о 14:39

Другий змагальний день Олімпіади в китайському Нанкіні приніс Україні третю нагороду загалом й другу золоту медаль, яку виборов Павло Коростильов в кульовій стрільбі.

Наш спортсмен з другим результатом кваліфікувався до фіналу, набравши у сумі 582 очка, повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України. 

Проте, у фіналі, всі бали знімаються і все починається з початку. Боротьба тривала до останнього пострілу, але Павло, який захопив лідерство майже на початку сесії, нікому не збирався віддавати свою перемогу. У підсумку його чемпіонська сума склала 203,4 бали, що на 0,6 очка більше світового рекорду, який він сам і встановив цього року. 

Срібним призером II ЮОІ став кореєць Чеонжанг Кім (199.8), а бронзовим – француз Едоард Дортомб (178,6). 

«Я дуже щасливий, що зумів перемогти. Моя мама зрадіє, адже хотіла, щоб я виборов медаль», — прокоментував чемпіон. 

За словами новоспеченого чемпіона, ніяких особливих хвилювань сьогодні не було, все як завжди на тренуванні. На запитання чи заважала музика і оплески під час старту, Павло відповів: «Ні, я ні про що не думав. Намагався від всього абстрагуватись». 

Раніше на Іграх в Нанкіні Михайло Романчук завоював золоту медаль в перший день змагань з плавання, а дзюдоїст Богдан Ядов (вагова категорія до 66 кг) здобув срібну нагороду.  

Як повідомляв УНІАН, II літні юнацькі Олімпійські ігри проходять у китайському Нанкіні з 16 по 28 серпня. За олімпійські медалі змагаються практично чотири тисячі спортсменів з 204 країн.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути