chrome firefox opera safari iexplorer

Українські місця, де майже не ступала нога людини

17 серпня 2014 о 10:05

Русилівськи водоспади. Це чарівне, заховане в глибокому лісі місце, де навіть метелики нелякані людиною.

Вони кружляють над тобою, а іноді присідають на сусідню квітку і запросто позують протягом хвилини-другої. Природа тут така, якою вона мусить бути: справжня та автентична. І більше — нічого. Знали б ви, як тут тихо. Сокіл, що, поспівуючи, виписує круги в розпеченому до +40 градусів за Цельсієм небі, здається, десь зовсім поруч. Насправді до нього — з кілометр, не менше. Просто тут немає ані машин, ані приймачів, ані телевізорів. Потрібно набратися сили — вам сюди.

Довідка

Руси́лівські водоспади — каскад водоспадів на невеликому потоці (права притока Стрипи); пам'ятка природи місцевого значення. Розташовані на південний схід від села Русилова, що в Бучацькому районі Тернопільської області.
 
Загальна довжина Русилівського потоку — близько 3 км, на ньому є 15 водоспадів заввишки від 1,5 до 12 м і завширшки до 10—15 м, що утворюють великий каскад, загальною довжиною близько 1 км. Красу водоспадів доповнюють вишнево-червоні та блакитно-зелені шари гірських порід на схилах каньйоноподібної долини потоку, порослих чагарниковою і трав'янистою рослинністю. Подекуди нависають пористі гірські породи — вапнякові туфи. На них можна побачити відклади листків, знайти кістки тварин, які жили тут у далекому минулому.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути