chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбудеться V міжнародний турнір з бадмінтону серед юніорів «Ukraine International»

21 серпня 2014 о 10:14

 27 серпня о 15:00 у спортивному залі СК “Метеор” за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Макарова, 27А, відбудеться відкриття Міжнародного  турніру  з бадмінтону серед юніорів «Ukraine International».   

Міжнародний турнір відбудеться за підтримки радника Президента України з гуманітарних питань, народного депутата Миколи Томенка  і триватиме до 30 серпня.

Турнір  з бадмінтону серед юніорів «Ukraine International» проводиться у Дніпропетровську вже в п’ятий раз.

У змаганнях братимуть участь спортсмени з багатьох країн світу  — Білорусі, Казахстану, Португалії, Ізраїлю та більшості міст України. Нашу країну на турнірі представлятимуть  понад 50 спортсменів, серед них – Чемпіони України, майстри спорту України Олександр Колісник, Ганна Андрушко, Ярослава Гайдук, Деніс Данілов, Іван Дружченко, Оксана Жованік.

Головним суддею змагань буде Ерік Лигтвоєт (Голандія).

Учасники змагатимуться за олімпійською програмою в одиночних, парних та змішаних категоріях.  За результатами турніру будуть відібрані спортсмени, які візьмуть участь в юніорському Чемпіонаті Європи-2015.

Юніорську збірну України на змаганнях представлятимуть вихованці спеціалізованої дитячо-юнацької збірної олімпійського резерву з бадмінтону імені К.В. Вавілова. В колекції збірної — золоті медалі на Першості Європи серед юнаків, срібні медалі на Чемпіонаті Європи серед юнаків та інші нагороди.

Така репутація українського і, зокрема,   дніпропетровського, бадмінтону допомогла отримати позитивну відповідь від Європейської Федерації на проведення даного турніру саме у Дніпропетровську.

Міжнародний турнір з бадмінтону серед юніорів «Ukraine International» увійшов в серію турнірів під егідою Європейської Федерації бадмінтону «European Junior Badminton Circuit 2014/2015».

 Довідка

Спортивний бадмінтон бере свій початок від індійської гри “пуне”. У неї грали в Древній Греції, Китаї, Індії і Японії, середньовічній Англії . До 17 ст. гра була розвагою привілейованих прошарків у Європі.

Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872. Цього року герцог Бофорт привіз із Індії ракетки й м’яч із пір’ям у свій маєток Бадмінтон у Глостерширі (звідси назва).

В 1992 на Олімпіаді в Барселоні бадмінтон був включений у програму Олімпійських ігор. Розігрується 4 комплекти медалей в одиночному й парному розрядах серед чоловіків і жінок. З 1996 додатково введений змішаний розряд.

Саме з 1992 року представляли Національну збірну на олімпійських іграх вихованці СДЮСШОР з бадмінтону СК «Метеор» — майстри спорту міжнародного класу Вікторія Прон, Олена Ноздрань, Владислав Дружченко, Лариса Гріга. До наступної Олімпіади, яка відбудеться у 2016 році у Бразилії, готуються Марія Улітіна та Наталя Войцех.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути