chrome firefox opera safari iexplorer

Взимку київських школярів пропонують відправити на 1,5-місячні канікули

27 серпня 2014 о 10:43

Розглядається можливість введення у школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ані вчителям, ані батькам через велике навантаження на учнів.

Запровадження 2-семестрової системи навчання у школах Києва дозволить місту зекономити понад 7 млн грн, заявила радник Київського міського голови з гуманітарних питань Ганна Старостенко, коментуючи заходи столичної влади для оптимізації роботи навчальних закладів в осінньо-зимовий період, повідомили у прес-службі КМДА, пише УНН.

«Один із них – запровадження 2-семестрового графіку навчання. Перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці», – пояснила вона.

«Інший варіант – подовжити осінні канікули до двох тижнів, а зимові – з 2 тижнів до 1 місяця. У такому випадку навчальний рік має завершитися 15 червня. Крім того, розглядається можливість введення у школах 6-денного тижня, однак такий графік не подобається ані вчителям, ані батькам через велике навантаження на учнів», – додала Ганна Старостенко.

Остаточне рішення щодо графіку навчання в загальноосвітніх навчальних закладах ухвалять після широкого обговорення з батьківською та педагогічною громадськістю на початку навчального року.

Джерело: Відомості
Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути