chrome firefox opera safari iexplorer

Донецький університет тимчасово працює у Вінниці

30 вересня 2014 о 13:18

Міністерство освіти і науки тимчасово перевело Донецький національний університет до Вінниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

«До завершення збройного конфлікту на території міста Донецьк Донецький національний університет України буде проводити свою освітню діяльність (відповідно до наявної ліцензії й сертифікатів про акредитацію) на території міста Вінниця (наказ МОН від 30.09.2014 року №1084)», – зазначається в ньому.

Міносвіти тимчасово заборонило будь-яку освітню діяльність від імені Донецького університету на території Донецька, а діяльність фізичних осіб на території або в приміщеннях вишу без ліцензії на освітню діяльність підпадає під дію Кримінального кодексу.

Єдиним чинним ректором Донецького університету є Роман Гринюк.
У повідомленні зазначається, що співробітники, аспіранти (докторанти) і студенти ВНЗ, які бажають продовжити працювати або вчитися в університеті, мають зареєструватися на сайті https://donnu.mon.gov.ua або повідомити керівництву університету.

Всі працівники Донецького національного університету, які не звільнилися за власним бажанням або звільнилися у зв’язку з військово-політичною ситуацією, однак хочуть продовжувати працювати в університеті, мають розпочати виконання своїх обов'язків, починаючи з 3 листопада.

Міносвіти підтверджує свої зобов’язання щодо повного погашення всієї заборгованості з виплати заробітної плати працівникам вишу й налагодження подальшої її стабільної виплати.

Студенти можуть приступитися до занять у Донецькому національному університеті з 3 листопада на території Вінниці або продовжити навчання в тому вищому навчальному закладі, у якому вони були тимчасово допущені до занять, пройшовши при цьому повну процедуру переведення з одного вишу в іншій.

Студенти, які не скористаються жодним із варіантів, будуть відраховані з Донецького національного університету на початку другого семестру 2014/2015 навчального року як такі, що не приступили до занять.

Раніше про пошук можливостей для продовження навчального процесу в Донецькому національному університеті повідомив міністр освіти України Сергій Квіт. Співробітники вишу планували пікетувати будівлю уряду з вимогами якнайшвидшої евакуації навчального закладу з зони ведення бойових дій.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути