chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль сучасної музики «Контрасти» святкує ювілей

25 вересня 2014 о 10:35

У п’ятницю, 26 вересня, розпочнеться традиційний вже для Львова Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Цьогорічні «Контрасти», що триватимуть до 12 жовтня – ювілейні. Тож невипадковою є і кількість подій, яка відповідатиме «круглій даті”: двадцять імпрез у календарі Двадцятого фестивалю, охоплюють найрізноманітнішу палітру сучасної музики, від класики ХХ століття до найновіших експериментів; від творчих зустрічей з відомими композиторами нашого часу до лекцій та дискусій; від традиційних концертів до театральних постановок та перформенсів.

Головним запрошеним гостем цього року стане славетний грузинський композитор Гія Канчелі, його авторський концерт відбудеться вже в понеділок, 29 вересня.

Львів також чекає на авторів із Польщі, Болгарії, Білорусі, Чехії, Росії та України, а також на виступи відомих виконавців, як от Діна Йоффе та Михайло Вайман (Ізраїль); квартет саксофоністів (Швеція), NeoQuartet (Польща), Ensemble Nostri Temporis (Україна, Київ), камерний хор «Київ», диригенти Сімон Камартін (Швейцарія), Роман Ревакович (Польща), Володимир Сіренко (Україна). Звичайно ж, у фестивалі будуть традиційно задіяні й майже усі львівські солісти та колективи.

Розпочнуться «Контрасти» концертом пам’яті видатного українського оперного композитора сучасності, автора 13 опер, 8 балетів, 3 симфоній Віталія Губаренка та львівського оперного співака Ігоря Кушплера. Звучатимуть «Листи кохання», монодрама В. Губаренка для сопрано з оркестром за новелою А. Барбюса «Ніжність» – найвідоміший твір композитора, який, попри безумовний успіх у світі, вже понад десять років не звучав у Львові, та комічна опера в одній дії «Телефон» американського композитора італійського походження, лауреата Пулітцерівської премії в галузі композиції Джанкарло Менотті.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури