chrome firefox opera safari iexplorer

Концепція реформування спортивної галузі України буде обговорюватися усіма федераціями

02 вересня 2014 о 14:17

Спільна робоча група Міністерства молоді та спорту, Національного олімпійського комітету та національних спортивних федерацій завершує розробку концепції реформування спортивної галузі України, яка буде винесена на обговорення на конференції представників усіх спортивних федерацій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні під час прес-конференції міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

“Процес реформування спортивної галузі розділений на три етапи. Перший — проектування, другий — прийняття законодавчої бази і третій — впровадження реформ. Зараз завершується розробка концепції реформування спортивної галузі, її буде винесено на обговорення 10 вересня на конференцію, в якій візьмуть участь всі національні спортивні федерації”, — повідомив міністр.

За його словами, на Спортивному конгресі України, що відбудеться в середині жовтня, буде представлена фінальна версія концепції, нова редакція закону України про фізичну культуру та спорт та план законодавчих та нормативних змін.

Як зазначив міністр, зараз спортивну сферу в Україні регулюють понад 400 нормативних актів, з яких лише від 3 до 5 втілюються в життя на практиці.

«Ми сподіваємося, що після реформи їх залишиться не більше 50», — сказав Булатов.

Своєю чергою президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка зазначив, що система спорту в державі має бути приведена у відповідність до міжнародних стандартів.

“Основна мета реформування галузі фізичної культури та спорту — приведення нашої системи у відповідність до провідних міжнародних стандартів. Життя не стоїть на місці, сучасний спорт розвивається швидкими темпами. Нам необхідно постійно вдосконалюватися. Дуже важливо вибудувати нові ефективні взаємовідносини між усіма організаціями, задіяними у спортивній галузі. При цьому необхідно зберегти все те позитивне та корисне, що вибудовувалося раніше протягом багатьох років”, — сказав Бубка.

Своєю чергою керівник робочої групи з питань реформування спортивної галузі України, президент Національної федерації плавання Дмитро Качуровський зазначив, що у результаті реформування спортивної галузі заняття спортом для людей стануть доступнішими.

“Ключовий момент реформи зробити систему спорту прозорою, ефективною і простою. Держава стане замовником за основними чотирма видами діяльності — спорт високих досягнень, спорт в системі освіти, масовий спорт та розвиток інфраструктури. А нинішні повноваження держави з розвитку видів спорту візьмуть на себе національні спортивні федерації”, — сказав він.

Качуровський також підкреслив, що в ході реформи змінять функції Міністерства спорту.

“Будуть ліквідовані такі функції як розподіл фінансування у ручному режимі, затвердження складу збірних, делегацій, правил організації проведення зборів, прийняття на роботу спортсменів та інші. Міністерство має перейти від операційної діяльності до стратегічної і займатися регулюванням державної політики у сфері спорту. Завдання — прибрати бюрократичну надбудову в управлінні спортом і дати поштовх розвитку спортивної індустрії”, — наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, наказ про створення робочої групи з питань реформування галузі фізичної культури і спорту України та призначення її керівника Дмитра Качуровського за поданням президента НОК Сергія Бубки міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов підписав 25 липня.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути