chrome firefox opera safari iexplorer

На українську міліцію чекає реформа

19 вересня 2014 о 10:04

В Україні буде реформована міліція в поліцію. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у своєму Facebook.

"У складі МВС буде поліція, сумніви відпали після сформульованої норми про «народної міліції» в недавньому законі про «особливому режимі» в ряді районів Донбасу. З цим погодилися всі учасники експертної групи — від громадських активістів до офіцерів міліції зі стажем: «Не хочемо асоціюватися з тією міліцією!», — написав Аваков.

Також він заявив про те, що Державна автомобільна інспекція більше не буде виконувати функції реєстрації транспорту і видачі водійських прав.

«ДАІ позбавиться від функції реєстрації транспорту, видачі водійських посвідчень, і буде здійснювати лише патрулювання національних автострад», — йдеться у презентації реформи.

При цьому функції Державної автомобільної інспекції та патрульної служби по охороні громадського порядку і безпеки дорожнього руху будуть об'єднані.

Крім того, будуть впроваджуватися різноманітні технічні засоби контролю за дорожнім рухом, що унеможливить корупцію в діяльності ДАІ.

«На місцевому рівні буде створена муніципальна поліція, яка буде мати подвійне підпорядкування: органам місцевого самоврядування і МВС, і буде виконувати виключно функції охорони правопорядку на вулицях міст і контролю за благоустроєм», — сказав він.

Зазначимо, після реформи до складу МВС увійдуть: народна поліція, Державна прикордонна служба, Міграційна служба, Національна гвардія і Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Джерело: DT.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути