chrome firefox opera safari iexplorer

Набув чинності закон, який захищає студентів, які воюють, від втрати місця навчання

02 вересня 2014 о 17:03

Набув чинності закон щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників, які беруть участь в АТО.

Йдеться про Закон від 3 липня 2014 року № 1575-VІІ «Про внесення змін до Законів України „Про освіту“ та „Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“ щодо гарантій для студентів, аспірантів, педагогічних, науково-педагогічних працівників», повідомляє прес-служба МОН у вівторок.

Закон передбачає, що студенти, курсанти, слухачі, стажисти, клінічні ординатори, аспіранти, докторанти, крім раніше визначеного Законом України «Про освіту», на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період мають гарантоване державою право на збереження місця навчання, на відстрочку на складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах.

За студентами, аспірантами, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації зберігаються додаткові види соціального і матеріального забезпечення, передбачені Законом «Про освіту», а також за ними зберігається попередній середній заробіток.

Розмір плати за навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кадрів або за надання додаткових освітніх послуг для таких осіб зменшується з урахуванням перерваного та оплаченого строку навчання.

Закон також передбачає, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також студенти та аспіранти, які навчаються на денній формі навчання.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути