chrome firefox opera safari iexplorer

Правнук Михайла Коцюбинського вже близько двох місяців в зоні АТО

05 вересня 2014 о 10:37

Поки у Чернігові готуються до відзначення 150-річного ювілею класика нашої літератури Михайла Коцюбинського (який відзначатимуть 17 вересня цього року), його правнук Ігор вже близько двох місяців воює в АТО під Луганськом, пише газета «День».

Ігорю Коцюбинському 49 років. Він очолює Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського.

Повістка нащадку письменника прийшла ще 17 березня, а із сьомого липня — він несе службу під Новоайдаром Луганської області.

«Чоловіку вдається подзвонити лише кілька разів на тиждень. Коротко повідомляє, що живий-здоровий і — все. Загалом зв’язок під Луганськом дуже поганий, — розповідає «Дню» дружина Ігоря Коцюбинського Наталія Коцюбинська. — Каже, що у військових на передовій та у нього особисто — високий морально-вольовий дух. Але легко на фронті не буває. Умови служби складні. Всі вірять у перемогу й готові боротися за неї до останнього. Єдине, що турбує чоловіка, — певна невизначеність команд: що робити далі, як діяти... Відверто зізнається, що не завжди керівництво дає чіткі та конкретні завдання».

 

 

Джерело: "День"
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути