chrome firefox opera safari iexplorer

П'ятірка кращих природних антибіотиків

22 вересня 2014 о 10:44

Часник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів з крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів

1. Хрін 
Корінь хрону містить гірчичну олію і ензим. При розтиранні кореня обидві речовини об'єднуються під впливом кисню і утворюють гірчичну олію, пишуть novosti-n.org. 

Це і є сильний природний антибіотик, який бореться з бактеріями порожнини рота, носа, глотки. 

При трахеїтах, бронхітах, затяжному кашлі: змішати 1ст. л. тертого хрону з 3 ст.л. меду і дати настоятися. Щодня з'їдати по 1ч.л. 5 разів на день, маса повинна розчинятися у роті. 

При циститах, уретритах: 1 ст.л. тертого хрону залийте 1 склянкою окропу, накрийте на 5 хв. Щодня випивайте 3-4 склянки такого чаю.

2. Журавлина 

Ягода діє за принципом потужного антибіотика і противірусної речовини, очищаючи сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій. 

Журавлина — прекрасний антиоксидант, вона багата речовинами, які оберігають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів. Журавлина і брусниця незамінні для лікування застуди. Це просто унікальні засоби за своїми бактерицидними властивостями. До того ж вони мають сечогінну і протизапальну дію. 

Приготування морсу: Розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукровим піском (3:1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води. Корисний напій готовий!

3. Часник 

Часник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів з крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів. Він знижує артеріальний тиск і перешкоджає розвитку тромбів. Часник має протиракові та антиоксидантні властивості, завдяки яким організм очищається від шкідливих речовин. 

В одному зубчику часнику міститься більше (!!!) 400 корисних компонентів. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові і прочищають судини, вбивають клітини мільтиформної гліобластоми (причина раку мозку), знищують дифтерійну, туберкульозну паличку і хелікобактер (причина виразки шлунка), «виводять» глистів і т.д.

4. Базилік 

Базилік — відмінний природний антибіотик. Завдяки своїм дезінфікуючим, бактерицидним властивостям захищає організм від багатьох інфекцій.

Ангіна. Залийте 4 ч. ложки подрібненого листя 250 мл киплячої води, кип'ятіть 20 хвилин, остудіть, процідіть і полощіть теплим відваром горло 2-3 рази на день. Кон'юнктивіт, запалення повік. 

Залийте 2 ст. ложки базиліка 500 мл окропу, настоюйте до охолодження, процідіть. Робіть примочки на очі і приймайте всередину по півсклянки до їди 2-3 рази на день.

5. Лохина 

У цій ягоді міститься природний аспірин, який допомагає зменшити больові відчуття і усунути наслідки хронічного запалення. Лохина діє так само, як антибіотики, блокуючи бактерії в сечових шляхах, допомагаючи таким чином запобігти розвитку інфекції.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути