chrome firefox opera safari iexplorer

Сім продуктів для жіночого здоров'я

09 вересня 2014 о 11:14

Для краси тіла і бадьорості духу, а так само для попередження різних хвороб, не обов'язково купувати дорогі пігулки 

Потрібно лише вживати продукти, багаті елементами, які потрібні жіночому організму у віці від сорока років. 

1. На першому заслуженому місці стоять продукти, багаті лікопіном — він надає червоний колір овочам, особливо багато його в помідорах черрі. Регулярне вживання черрі сприяє профілактиці різних хвороб серцево-судинної системи, а так само онкологічних утворень шийки матки і яєчників. 

2. Будь-які продукти, багаті білком. Це може бути грецький йогурт, сир, натуральне молоко та інша молочка. Кальцій надає силу волоссю, нігтям, зміцнює нервову систему, а овече молоко зменшує ризик захворювання на діабет. 

3. Волоські горіхи. 50 грам волоських горіхів на день — і ризик захворіти на рак молочної залози істотно знижується. 

4. Сік із журавлини. Багатий вітаміном С і містить природні антиоксиданти, що підвищує опірність імунітету і дозволяє позбутися від статевих інфекцій. 

5. Риба з родини лососевих. Допомагає при депресії, в тому числі і післяпологовій. Крім того, речовини, що містяться в них, підвищують рівень естрогену і зміцнюють нервову систему. 

6. Лляне насіння. Речовини, що містяться в ньому, зменшують кількість холестерину в організмі, знижують ймовірність захворіти на рак грудей. 

7. Капуста. Цінність її полягає не тільки в тому, що її листя багате вітаміном С, але і тим, що в них міститься білок лютеїн, який допомагають зберегти зір, а так само кальцій і вітамін К, які допомагають запобігти остеопорозу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути