chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні «Динамо» (Київ) зіграє проти «Ріу Аве» (Португалія)

18 вересня 2014 о 12:58

Команда київського «Динамо» в цьому протистоянні вважається фаворитом. Так само, як вважалася вона фаворитом навесні 2011-го, коли в рамках чвертьфіналу Ліги Європи зустрічалася з «Браґою». Втім, тоді скромний у порівнянні з киянами клуб до півфіналу підопічних Юрія Сьоміна не пустив. Власне, як не зуміло «Динамо» пройти португальських суперників й у решти шести випадках. Будь то могутні «Порту», «Бенфіка» чи скромні «Боавішта» з «Браґою», український клуб незмінно програвав.

Власне, «Ріу Аве» теж суперник не такий простий, як це комусь може здатися. Футболістів з іменами ця команда, з якої колись розпочинали свій шлях Руї Жорже та Фабіу Коентрау, не має, натомість відзначаючись пристойною організацією гри. Після чотирьох турів чемпіонату Португалії команда Педру Мартінша є лідером, а свої перші очки, зігравши внічию з «Морейренсе», втратила лише минулої суботи.

Поточний єврокубковий сезон для «Ріу Аве» дебютний. Туди «зелено-білі» пробилися, вдруге після 1884 року вийшовши до фіналу національного Кубка. В кваліфікації Ліги Європи «Ріу Аве» здолало два шведських клуби «Ґетеборґ» та «Ельфсборґ», пропустивши у чотирьох зустрічах лише один м’яч. З урахуванням же поєдинків внутрішнього чемпіонату, у восьми зустрічах сезону-2014/2015 хлопці Мартінша пропустили лише тричі. «Динамо», чия атака на старті сезону виглядає непереконливо, пройти такі оборонні редути буде надзвичайно складно.

Початок матчу о 22:05 за київським часом.  

Пряма трансляція на каналі 2+2

Джерело: ua-football.com
Розділи: Спорт в Україні

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути