chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві подорожчає проїзд у метро

05 вересня 2014 о 10:24

Збиток на кожній поїздці становить 82 копійки, заявляють у столичному метрополітені.

Київська влада визначається з вартістю проїзду в метро. Про це повідомляє прес-служба комунального підприємства Київський метрополітен в п'ятницю, 5 вересня.
«Однією з основних складових, яка не дає можливості розвитку для підприємства, залишається тариф. Востаннє він переглядався шість років тому. Відтоді значно подорожчало все необхідне обладнання та комплектуючі», — зазначено в повідомленні. У Київському метрополітені проінформували, що сьогодні керівництво міста обговорює питання зміни тарифу на проїзд в метро. «Попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків», — сказано у повідомленні.
У метрополітені зазначають, що при нинішній вартості місячного проїзного в 95 гривень один день користування підземкою, незважаючи на кількість поїздок, коштує 3 гривні. «Це як одна поїздка в маршрутці, проте витрати для перевезення пасажирів в метрополітені вищі в рази... Вартість електроенергії зросла на 72%, а мінімальна заробітна плата збільшилася в 2,4 рази. Також підприємство постійно недоотримує компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів. Внаслідок цього збиток на кожній поїздці становить 82 копійки», — наголосили в Київському метрополітені.
У компанії зазначили, що фінансовий стан столичного метрополітену залишається досить складним — збитки підприємства в 2014 році можуть скласти 724,9 млн гривень. «При своїй мережі в 52 станції столичний метрополітен залишається чи не найдешевшим в Україні та Європі. За проїзд у підземці жителі Харкова ще з минулого року платять 3 гривні. У Відні та Парижі одна поїздка коштує близько 30 гривень», — зазначили у компанії.
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути