chrome firefox opera safari iexplorer

У Росії турбуються, що українська «Стіна» завадить тваринам

12 вересня 2014 о 10:20

Звернення в Міністерство природних ресурсів і екології Росії і у Всесвітній фонд дикої природи з проханням створити міжнародну комісію з моніторингу цієї ситуації направив заступник голови комітету Михайло Дегтярьов, повідомляють Известия.

За даними депутата, на відстані 30 км від українського кордону знаходиться великий біосферний заповідник «Брянський ліс», який служить ключовою ділянкою природного екологічного «коридору» Східного Полісся. У Курській області розташований Центрально-Чорноземний державний заповідник ім. професора В.В. Альохіна, чотири ділянки якого належать до дніпровського річкового басейну. Сам Дніпро має численні притоки, які проходять уздовж кордону Росії і України. Всі ці території, як вважає Дегтярьов, перебувають під загрозою.

«Хоча заповідники, що належать до російської юрисдикції, не виходять за територію країни, конструкція цієї стіни може вплинути на флору і фауну сусідніх і прилеглих ділянок. Якщо стіна буде глухою, вона може перешкодити міграційним потокам тварин. Якщо ж будуть анкери, то міграція не порушиться, але тоді незрозуміло, яку функцію матиме сама стіна. Що ж до численних річок, які перетинають кордон, то якщо українська влада задумає перегородити їх греблями, то це може змінити течії річок, вони можуть розлитися в інших напрямках», — прокоментував інформацію керівник програм з особливо охоронюваним територіям міжнародної екологічної організації Greenpeace Михайло Крейндлин.

Нагадаємо, як раніше повідомляли «Коментарі», на початку вересня 2014 р. Україна почала реалізацію проекту під назвою «Стіна» для зміцнення кордону з Росією.

«Ми починаємо проект «Стіна». Це будівництво кордону між Україною і Російською Федерацією», — заявив прем´єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України 3 вересня.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути