chrome firefox opera safari iexplorer

У вересні у Львові відкриють ще один театр

08 вересня 2014 о 11:18

Наприкінці вересня у Львові відкриють Першу сцену сучасної драматургії «Драма.UA», яка співпрацюватиме на постійній основі із Львівським драматичним театром імені Лесі Українки.

«Перша сцена «Драма.UA» – це перша і, поки що, єдина в Україні постійно діюча платформа для постановок сучасної драматургії», йдеться в повідомленні прес-служби організатора проекту – мистецької майстерні «Драбина».

Театральний сезон Перша сцена «Драма.UA» розпочне ескізом вистави за п’єсою класика сучасної британської нової драми Сари Кейн «Підірвані» наприкінці вересня.

Упродовж театрального сезону 2014–2015 років заплановано прем’єри вистав і сценічних читань за п’єсами відомих британських драматургів Марка Равенгілла та Полі Стенхем, білоруса Максима Доська, українки Наталі Ворожбіт, польки Малгожати Сікорської-Міщук та ін. Над постановками працюватимуть режисери з України та Європи.

Окрім вистав та читань, на Першій сцені сучасної драматургії «Драма.UA» реалізовуватимуть міждисциплінарні проекти. У найближчих планах – відеопокази вистав «Театр на екрані», лекторій «Драма. Сучасне», спільні читання драматургії з глядачами «Драмгурток».

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути