chrome firefox opera safari iexplorer

У жовтні Європа розповість, як Україні змінювати Конституцію

30 вересня 2014 о 10:35

Венеціанська комісія в жовтні обміняється думками з представниками України щодо змін до Основного закону.
Венеціанська комісія опублікує свою думку щодо поправок до Конституції України після виборів до Верховної Ради 26 жовтня. 

Як повідомив РІА Новости співробітник Венеціанської комісії, «проект (аналізу), який був направлений владі цього літа, буде прийнятий, але опублікований після виборів 26 жовтня 2014 року».
 
Співрозмовник агентства зазначив, що на майбутньому 10-11 жовтня засіданні Венеціанської комісії «передбачається провести обмін думками з представниками України і вивчити з метою його прийняття попередню думку про законопроект зі внесення змін до Конституції України, представлений Президентом України (Петром Порошенком — ред. ) 2 липня 2014 року». 
 
Як повідомляв Корреспондент.net, проект закону про внесення змін до Конституції України, ініціатором якого виступив Порошенко, з'явився в Мережі ще 25 червня, він складається з 11 сторінок. Документ був зареєстрований у Верховній Раді 27 червня і зараз очікує своєї черги для розгляду депутатами. У пояснювальній записці до документа сказано, що переважна більшість пропонованих змін стосується саме децентралізації влади в Україні.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути