chrome firefox opera safari iexplorer

«Українське радіо» підготувало спецпроект до 120-річчя Олександра Довженка

10 вересня 2014 о 10:16

До 120-ї річниці від дня народження великого українського кінорежисера Олександра Довженка «Українське радіо» підготувало спецпроект за щоденниками митця. Про це повідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України (НРКУ).

З 10 вересня о 10.15 в ефірі Першого каналу Українського радіо виходитиме спецпроект Валерія Тетерятника «Уроки історії. Щоденник Олександра Довженка: Хроніки війни».

«В особистих записах весь Олександр Довженко — і вояк 3-го Гайдамацького полку Армії УНР, і письменник, режисер, кінодраматург, художник, актор, і філософ. Його «Щоденник» — вражаючий документ епохи, фантастично одкровенні, правдиві спогади про війну та її наслідки», — анонсує НРКУ.

Нагадаємо, 10 вересня на Першому національному відбудеться прем'єра проекту «Довженко в огні», створеного творчим об'єднанням документальних фільмів і програм Національної телекомпанії України (НТКУ) до 120-річчя з дня народження великого українського кінорежисера. Стрічка вийде в ефір о 19.45.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути