chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям щодня на 4 години вимикатимуть світло

03 вересня 2014 о 13:42

В Міненерго України уже погодили графік, згідно з яким українцям щодня вимикатимуть світло на чотири години. Робитиметься це задля економії. Мовляв, в умовах війни цих вимкнень не уникнути. Щоправда, коли вони розпочнуться – досі не відомо.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Тетяни Кузьмінчук.

Вимикати світло збираються у години «пік» –  із 9-ї год. до 11-ї год. та з 20-ї год. до 22-ї год. щодня.

У свою чергу, у Міненерго кажуть, що вимкнення електроенергії передбачено лише для населення. Втім, львівські енергетики вже зазначають: без світла залишатимуть і підприємства. Мовляв, до львівських ліній електропередач, які живлять споживачів, приєднані споживачі і промислові, і побутові.

Для прикладу,  у Чернівецькому обленерго розповідають, що протягом вересня споживання електроенергії на Буковині планують скоротити на 20 %.

Також до вечорів при свічках готуються на Прикарпатті. Щоправда, коли саме люди залишаться у темряві, поки що невідомо.

«Попереджень ніяких не буде. Графіки аварійних вимкнень – це є один з крайніх заходів, які застосовуються для обмеження споживання електроенергії і часу на попередження немає. Вимкнення відбувається протягом 10-15 хвилин після запровадження графіку і триває протягом однієї-двох годин», – пояснює технічний директор «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

Тим часом, енергетики просять не панікувати. Адже вони розробляють такий аварійний графік відключень щороку, а от застосовували його, кажуть, тільки багато років тому.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути