chrome firefox opera safari iexplorer

В окупованому Криму явка на «вибори» склала менше 50%

15 вересня 2014 о 10:21

Окупаційна влада стверджує, що кримчани через гарну погоду вирішили замість походу на виборчу дільницю відпочити біля моря.

Явка на «виборах» в окупованому Росією Криму становила близько 46%, повідомляє сайт виборчої комісії Криму. 

Таким чином, на виборчі дільниці прийшли 612,8 тисячі кримчан. Комісія наводить дані станом на 19-ту годину 14 вересня, тоді як станом на 20-ту годину – момент закриття дільниць, даних досі немає. «Рівно о 20-ій завершили роботу всі виборчі дільниці Криму. Вибори пройшли спокійно, за даними Міністерства внутрішніх справ, ніяких правопорушень не зафіксовано», — заявив на брифінгу голова виборчкому Криму Михайло Малишев. Відомо, що вибори до так званої Держради Криму і органів місцевої влади бойкотували більшість кримських татар.

У той же час, як повідомляє Крыминформ, окупаційна влада Криму стверджує, що така низька явка на виборах, порівняно з заявленою явкою на нелегітимному референдумі 16 березня, пов'язана з гарною погодою і різним ставленням серед кримчан до цих двох подій. 
«Я б не сказав, що вона /явка/ низька, досить таки нормальна явка, — зазначив Малишев. — Її, безумовно, не можна порівнювати з березневою, оскільки, з моєї точки зору, абсолютно різний підхід виборців до цього питання».

На думку глави виборчкому, багато кримчан вирішили провести погожий вихідний день на морському узбережжі. «Оскільки це, напевно, вже останні вихідні, коли погода дає таку можливість», — вважає Малишев. 

Він додав, що явка на муніципальних виборах в інших регіонах Росії ще нижча, ніж у Криму.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство