chrome firefox opera safari iexplorer

В Умань на святкування іудейського нового року з'їжджаються хасиди

23 вересня 2014 о 13:21

В Україну масово прибувають хасиди для святкування Рош А-Шана. Очікується, що 5775-й іудейський новий рік зустрінуть в Умані не менше 25 тисяч паломників.

Як відзначають в Держприкордонслужбі, незважаючи на неспокійну ситуацію на сході країни, хасиди не бояться їхати на могилу свого духовного наставника цадика Нахмана. Тільки за минулу добу в столичних аеропортах було оформлено 15 рейсів з більш ніж 2200 хасидами. Сьогодні в цих аеропортах очікується прибуття 25 рейсів з віруючими.

Всього в цьому році очікується прибуття хасидів з 25 країн світу.

За станом на ранок 23 вересня в Умань вже прибуло 11,5 тисяч хасидів.

Переважна кількість паломників, які їдуть організованими групами, перетинають державний кордон в «Борисполі», «Жулянах», а також аеропортах Одеси та Вінниці.

Нагадаємо, що забезпечувати правопорядок під час іудейського нового року будуть 18 ізраїльських поліцейських і понад 400 українських правоохоронців.

У минулому році новий рік за іудейським календарем біля могили цадика (праведника) Нахмана зустріли понад 27 тисяч паломників. В цьому році новий рік хасиди святкуватимуть з 24 до 26 вересня.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути