chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше в історії один стадіон може прийняти одночасно всі вирішальні матчі Євро

04 вересня 2014 о 13:00

Вперше в історії проведення чемпіонатів Європи всі вирішальні поєдинки турніру може прийняти один стадіон.

Подібну історичну місію на Євро-2020 готовий взяти на себе легендарний стадіон «Уемблі» в столиці Великобританії, пише DT.UA.

Європейська першість у 2020 році буде проходити в 13-ти країнах одночасно, однак боротьбу за проведення півфіналів та фіналу активно вели лише Німеччина (Мюнхен) і Англія (Лондон).

Тепер же британський Sky Sports інформує, що Німеччина готова підтримати конкурента і віддати право на організацію трьох вирішальних матчів — півфіналів та фіналу.

Взамін німецька сторона хоче отримати підтримку Англії та виграти право на проведення Євро-2024, наступного після історичного турніру.

Керівники німецького футболу підтверджують можливість цього розкладу, проте остаточне рішення ще не прийнято. Голосування по країнам-організаторам Євро-2020 відбудеться 19-го вересня.

Нагадаємо, що на кілька поєдинків Євро-2020 претендували і українські стадіони — НСК «Олімпійський» та «Донбас-Арена». Однак на фінальній стадії подачі заявок Федерація футболу України не стала підтверджувати участь у конкурсі.

Раніше повідомлялося, що 8 вересня стартує кваліфікація чемпіонату Європи-2016, на якому буде вперше вперше в історії розіграно 24 путівки у фінальну частину. Збірна України грає у групі С разом зі збірними Іспанії, Білорусі, Македонії, Люксембургу та Словаччини.