chrome firefox opera safari iexplorer

Як позбутися тяги до солодкого

16 вересня 2014 о 10:08

Залежність від солодкого — одна з найбільш згубних харчових звичок. Фруктоза і глюкоза, що містяться в солодощах, впливає на мозок людини і тягне до шкідливих десертів знову і знову, пише moirebenok.ua. 

Експерти з Інституту Орегони під керівництвом фахівця з психології харчових розладів Соні Йокум провели дослідження, в ході якого з'ясувалося, що відмовитися від солодкого допоможе проста психологічна пастка. 

З'ясувалося, що жінкам це вдається набагато частіше, оскільки вони вміють себе мотивувати. Жінки просто бачать оптимістичну перспективу в майбутньому, якщо вони зможуть відмовитися від шкідливих тістечок. «Відмовившись від солодкого, я зможу набагато швидше схуднути і надягти заповітне бікіні», — приблизно таким чином мотивує себе прекрасна стать. 

І навпаки, якщо жінка боїться погладшати і захворіти на цукровий діабет, тим самим відмовляючись від солодкого, їй важче впоратися з цією харчової звичкою. 

Тому, фахівці в галузі харчування радять дамам знаходити більш оптимістичну мотивацію, щоб швидше позбутися від тяги до солодкого.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути